Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου - Ανακοίνωση 26 - 6- 2023

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο της συναδέλφου δασολόγου Γεωργίας Ξυλούρη, και τιμώντας τη μνήμη της, οργανώνεται περιβαλλοντική εκδήλωση σε συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το Δήμο Ανωγείων, το Γεωπάρκο UNESCO του Ψηλορείτη, το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ, τις Δασικές Υπηρεσίες Κρήτης, την Περιφέρεια, το ΚΕΠΕΑ Ανωγείων και την ΚΟΙΝΣΕΠ Ν-Ιδαία.

Η συμμετοχή στις δράσεις με τίτλο «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για τα σκουπίδια και τα πλαστικά στον Ψηλορείτη», που θα λάβουν χώρα στα Ανώγεια το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, από τις 10:00 έως τις 14:00, δηλώνεται στο «Γεωπάρκο του Ψηλορείτη» τηλ. 2834031402 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@psiloritisgeopark.gr

Οι δράσεις που θα διεξαχθούν, είναι οι παρακάτω:

1. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Ψηλορείτη στο κτήριο του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ στο Μετόχι, ώρα 10:00-12:00.

Δραστηριότητες για παιδιά μέχρι 10 ετών βασισμένες στις μουσειοσκευές του Γεωπάρκου για την Κλιματική Αλλαγή και την ευαισθητοποίηση για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση από την κα Ζαχαρένια Κεφαλογιάννη, υπεύθυνη ΚΕΠΕΑ Ανωγείων και την κα Μαρία Κολενδριανού, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων και προβολής του Γεωπάρκου.

2. Σήμανση μονοπατιού της Μύγιας, περιοχή Στεφάνα ώρα 10:00-12:00.

Διάσχιση και επανασήμανση του μονοπατιού της Μύγιας και καθαρισμός σκουπιδιών. Υπεύθυνος Χαρ. Φασουλάς, Πρόεδρος Γεωπάρκου. Μέχρι 10 άτομα.

3. Απομάκρυνση των πλαστικών απορριμμάτων από το δρόμο Ανώγεια – Ζώμινθος, ώρα 10:00-12:00.

Ανά ομάδες εργασίας, συλλογή πλαστικών και μεταλλικών απορριμμάτων κατά μήκος του δρόμου Ανώγεια – Ζώμινθος και προβολή μηνυμάτων για την περιβαλλοντική προστασία και τον κίνδυνο από την απόρριψη πλαστικών.

4. Συζήτηση – Συμπεράσματα στον Τόπο του Βοσκού, ώρα 12:30 – 14:00.

Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων στον Τόπο του Βοσκού, στο δρόμο από τα Ανώγεια προς τη Νίδα, συζήτηση για τον κίνδυνο των μικροπλαστικών και την ανεξέλεγκτη απόθεση πλαστικών στο περιβάλλον, κλείσιμο της εκδήλωσης με τοπικά κεράσματα.

 

Όλα τα μέτρα και είδη ατομικής προστασίας θα παρασχεθούν από τους διοργανωτές, όπως επίσης και η μεταφορά στους χώρους δράσης, για όσους δεν έχουν ατομικό μέσο μεταφοράς.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δηλώσουν και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Οι Διοργανωτές

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Δήμος Ανωγείων

Ψηλορείτης Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco – Psiloritis Unesco Global Geopark

ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ

Δασικές Υπηρεσίες Κρήτης

Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων

Κοινσεπ Ν-Ιδαία Συνεργασία

Εικόνα