Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου 31-03-2022

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ηράκλειο, 31 Μαρτίου 2022

 

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η  πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2022 και είχε διάρκεια σχεδόν 6 ωρών. Για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τα μέλη της Επιτροπής καθώς και οι προσκεκλημένοι αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Ημερήσια Διάταξη περιελάμβανε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα συζητήθηκαν οι τρόποι και οι συντονισμένες ενέργειες εφαρμογής του νομικού πλαισίου στη νήσο Χρυσή ενώ στη δεύτερη η Επιτροπή έλαβε γνώση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης.

Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου,  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, την Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, τη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, τις Δ/νσεις Υδάτων και Τεχνικών Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την Αντιδημαρχία και τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Ιεράπετρας, τη Δ/νση Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και, τέλος, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του Λασιθίου, μετά από διεξοδική συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής, και αφού διατύπωσαν τις επιμέρους απόψεις τους, κατέληξαν σε ένα κοινά αποδεκτό μοντέλο συντονισμού και επιχειρησιακής δράσης για την αποτελεσματική φύλαξη της νήσου κατά το έτος 2022.

Κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής για τα διαλαμβανόμενα.  Επίσης, συζητήθηκε η πρόοδος υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης μέχρι στιγμής και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα άμεσης υπογραφής των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου (Φορέας Χρηματοδότησης) και των επιμέρους Φορέων Υλοποίησης.

 

Εικόνα