Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου 28-05-2021

Τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Ιωάννης Καρνέσης με ατζέντα το θέμα του νέου αεροδρομίου Καστελίου, το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και γενικότερα θέματα οδοποιίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου, Φραγκάκης Εμμ. και Σέγκος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού Δ. Χερσονήσου Καλαϊτζάκης Εμμ., εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροδρομίου Καστελίου και υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΑΔΚ.

Έγινε ενημέρωση στη Συντονίστρια για την πορεία υλοποίησης του έργου του αεροδρομίου, και διαλογική συζήτηση για ειδικότερα ζητήματα σχετικά με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της ΑΔΚ και λοιπών κρατικών υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο, για τα οποία υπάρχει τακτική συνεργασία.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Κρήτης επανέλαβε στους παρευρισκόμενους την πρόθεση για  εξεύρεση των βέλτιστων, καθέ φορά, περιβαλλοντικά, τεχνικά και κοινωνικά λύσεων, σε κάθε ζήτημα συνεργασίας που προκύπτει  και ευχαρίστησε τον κο Καρνέση για την επίσκεψη και την ενημέρωση που παρείχε.

Εικόνα