Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

COVID 19 - Προληπτικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και λειτουργία υπηρεσιών ΑΔΚ - 11/10/2020

Σε συνέχεια της από 11/10/2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, (ΦΕΚ τ. Β' 4484) η οποία ορίζει τέσσερα (4) επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας όπου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα ισχύουν διαφορετικά μέτρα για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, εφιστούμε την προσοχή και ενημερώνουμε το κοινό για τη λειτουργία των οργανικών μονάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στην Π.Ε. Ηρακλείου.
Ειδικότερα, λόγω της υπαγωγής της ΠΕ Ηράκλειου στο τρίτο επίπεδο (υψηλό) των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από 12 έως 25 Οκτωβρίου, παρακαλούνται οι πολίτες  που επισκέπτονται για υποθέσεις τους τις υπηρεσίες μας στο Ηράκλειο για την τήρηση των παρακάτω:
1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους της υπηρεσίας.
2. Εξυπηρέτηση του κοινού υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού και με προτεραιότητα στις επείγουσες περιπτώσεις. 
3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Τα παραπάνω σχετικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, εκτός της εξυπηρέτησης κατόπιν ραντεβού, ισχύουν και για τις ΠΕ Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, https://www.apdkritis.gov.gr/el, για όλα τα τηλέφωνα και e-mails επικοινωνίας με τις διοικητικές δομές του φορέα μας σε όλη την Κρήτη.
 
Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετική με τη λειτουργία των Υπηρεσιών.